Het compensatiebos in de Amazone, Foto: KvW

De Keuringsdienst van Waarde (KvW) wordt dit seizoen geheel klimaatneutraal uitgezonden. Niet alleen de eigen uitstoot wordt gecompenseerd met oerbossen, windmolens of zonnepanelen, ook de CO2-uitstoot van jouw tv-toestel, biertje en borrelnootjes bij het kijken rekent de KvW mee. Volgens programma-maker  Maurice Dekkers kan het zelfs een positief effect op het klimaat hebben: ” hoe meer mensen er naar ons kijken, hoe meer bos wij moeten kopen en hoe meer CO2 er wordt opgenomen.”

Het programma is de eerste in Nederland, en misschien wel wereldwijd, die op deze manier de CO2 uitstoot compenseert. Het past binnen een serie afleveringen waarin producten centraal staan die claimen duurzaam te zijn: biologisch afbreekbare verpakkingen, ecologisch toiletpapier, biologische tomatensoep, vetrecycling en uiteraard ook CO2-compensatie.

Na de eerste aflevering uit deze serie afgelopen donderdag posten kijkers fanatiek hun consumptiegebruik op de site van KvW: 1 theezakje, 6 roomboterkoekjes en verwarming op 22°C, graag even compenseren KvW!

De nieuwe KvW-serie is iedere donderdag om 20.25 uur op Nederland 3 te zien.

Lees ook: