Gastblog door Cees Harmsen, win een exemplaar van zijn boek: twitter mee!
Met deze laatste blog over aandacht en attentie, besluit ik mijn bijdrage over personal branding. We begonnen met de vraag hoe opmerkelijk je wilt zijn, gevolgd door de thema’s authenticiteit en autonomie. Met de vraag hoeveel aandacht je wilt hebben is de cirkel rond.
We hebben allemaal aandacht nodig: van onze geliefden, vrienden, collega’s en de vele passanten die ons leven doorkruizen. Sterker nog: wie geen aandacht krijgt, bestaat niet. Dat geldt zeker voor de bedrijfswereld waarin de professionals vandaag de dag werken. Door de opkomst van de sociale media wordt het steeds belangrijker om jezelf te laten zien en je meerwaarde te tonen. Daar is echter lang niet iedereen het mee eens.
Veel professionals denken dat de sociale media hype wel weer overwaait en tonen weinig interesse om er vertrouwd mee te raken. Dat is mijn inziens een gemis: de sociale media gaat de blauwdruk van onze samenleving en ons economische model in dezelfde mate veranderen als de stoommachine destijds de wereld heeft veranderd.
Misschien ervaar je dit als een bedreiging van je bestaande zekerheden, maar bekijk het eens van een andere kant: is het niet prachtig dat wij dit mogen meemaken? Voor mensen met ambities en een open oog voor de mogelijkheden die het internet en de sociale media bieden, ontluiken prachtige tijden. Een soort van nieuwe Renaisssance, waarin je als individu alle mogelijkheden krijgt om jezelf aan de wereld te tonen en aandacht te genereren voor de doelen en ideeën die je wilt verwezenlijken.

Lees het hele artikel op de website van Ode en maak kans op een exemplaar van Cees Harmsens boek Opmerkelijke ik.

Meer lezen?
Week 1: Hoe opmerkelijk wil jij zijn?
Week 2: Hoe authentiek wil jij zijn?
Week 3: Hoe autonoom kun je zijn?

Volg Ode ook op Twitter of Facebook , via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €3,33 per maand