Prince Charles is een groot voorstander van duurzaam leven. Zo heeft hij onder andere zijn eigen boerderij waar hij zelf organische groenten verbouwt. Nu heeft hij zelfs zijn eigen groene huis laten bouwen als onderdeel van de “Ideal Home Show” beurs. Het huis zelf is natuurlijk volgens de laatste eco-vriendelijke richtlijnen gebouwd. Maar daar bleef het niet bij, het moest ook zo groen mogelijk worden ingericht. Daarvoor riep hij de hulp in van ontwerpster Christina Moore. Hij gaf haar specifieke instructies: zo moest zoveel mogelijk oud materiaal hergebruiken – specifieker: het huis mocht alleen met oude meubels worden ingericht. Het gevolg was dat ze allerlei antiek-markten af ging struinen op zoek naar tweedehands meubelen. Over smaak valt natuurlijk te twisten en dat was dan ook precies wat er gebeurde: veel Engelsen vonden het niet gepast dat er zoveel (relatief duur) antiek te vinden was in een eco-huis. Ik moet toegeven, het heeft een wat prinselijke uitstraling…¬†¬†maar als het helpt de “klassieke” rijken onder ons groener te gaan leven, lijkt het me toch geen slecht voorbeeld.

Kijk en oordeel zelf hier (PDF).