Op vrijdag 20 mei organiseert We Beat the Mountain de We Beat The Mountain Day in Utrecht.  Op deze dag komen kunst, ondernemerschap en muziek samen met afval. Het doel is om veel aandacht te genereren voor recycling & hergebruik.

Zo wordt er een Guiness Book recordpoging ondernomen om het grootste kunstwerk van afval te maken, kan er kleding worden geruild met Little Green Dress en is er een markt waar mooie artikelen van hergebruikt materiaal wordt aangeboden. De dag bestaat uit een zakelijk en een consumenten deel, beiden zijn inspirerend, leuk en gratis toegankelijk. Niet missen dus!

De waarde van afval

Als je weet dat 50% van het afval dat de mens weggooit kan worden gebruikt om nieuwe producten van te maken, begrijp je waarom We Beat The Mountain hier een heel festival aan wijdt. Het doel van de WBTM Day is om consumenten, ondernemers en de overheid op een leuke en inspirerende manier bewust te maken van de waarde van afval. Met een markt, modeshow, Guiness record poging en een keur aan DJ’s op het podium belooft het een mooie dag te worden.

Hergebruikte mode

Omdat de kledingindustrie helaas een grote bijdrage levert aan de vervuiling van ons milieu, laat We Beat The Mountain haar bezoekers kennismaken met enkele alternatieven. Vanaf 14.00 kan iedereen- man, vrouw of kind- gratis kleding komen ruilen bij Little Green Dress. Hang jouw item aan de grote kledingruil-waslijn en haal er een ander stuk vanaf. Vind je hier niet wat je zoekt, mis dan zeker niet de modeshow van DutchSpirit. Om 19.30 showen zij een collectie die naast hip & modieus ook nog eens 100% recyclebaar is.

Zakelijke insipiratie; let’s co-create!

Professionals met een interesse in duurzaamheid kunnen zich inschrijven voor inspirerende workshops in Seats2Meet. Microsoft, InterfaceFlor en de TassenBol zijn enkele van de namen die een workshop zullen verzorgen. Zij delen hun ervaringen over hoe zij duurzaamheid hebben gerealiseerd binnen hun organisatie, maar ook geven ze inzicht hoe jij jouw organisatie duurzamer kunt maken. Het zakelijke evenement duurt van 10.00 tot 16.00, hierna wordt er geborreld en kunnen er kaartjes & ideeën worden uitgewisseld.

We Beat The Mountain Day
Vrijdag 20 mei, 14.00-22.00
Domplein, Utrecht

Lees ook:

Flashmob moet recyclegedrag stimuleren

Rotzooi maar lekker aan in 2011

Stofzuigers uit de zee