Foto: heavenxxx89, flickr

Het is bijna zo ver: Moederdag. Geen tijd? Geen nood; dit jaar gaan de bloemen door de brievenbus.

Natuurlijk verwen je op 8 mei je moeder of iemand anders die je lief vindt met een lekker ontbijt. En volgens goede (commerciële) traditie kan je natuurlijk niet zonder cadeau aankomen. Sla dit jaar de versierde etalages over en verras haar met een duurzaam cadeau. Met cadeaus uit de EENshop draag je bij aan minder armoede in de wereld. Bij deze webwinkel vind je sieraden of heerlijke badproducten. Geen tijd om langs te gaan op moederdag? Dan zijn ‘BrievenBusBloemen’ uit de EENshop ideaal. Een fleurige boeket van 12 rozen, zo verpakt dat het door de brievenbus past! De bloemen zijn rechtstreeks afkomstig van de kweker en hebben het Fairtrade/Max Havelaar Keurmerk.

Geen idee wat je dit jaar moet geven? Of wil je de ontvanger zelf laten kiezen? Geef de EcoKadobon: de online duurzame cadeaubon. De EcoKadobon kan bij allerlei fair trade en duurzame webwinkels worden ingewisseld.

Wil je toch langs de etalages check dan met de Fair Shopping Routes waar je de eerlijkste winkels vindt. De Fair Shopping Routes leiden je langs winkels in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam, Alkmaar en Culemborg. In de winkels op de routes worden producten verkocht die gemaakt zijn met respect voor de makers of  biologische en/of tweedehands zijn. Want shoppen is leuk en het is nog leuker als je weet dat niet alleen je moeder blij wordt van je aankopen, maar ook de makers ervan.

Bron: EEN, ecokadobon, eerlijkwinkelen, ecogoodies.
Lees ook:

Flexibele vrouw wil 35% meer werken

VDWVM TV: Little Green Dress

20 mei Grote Hergebruik Dag