Bron: United Nations Photo (flickr.com)

Er werd altijd gedacht dat koffie slecht voor je is, maar steeds meer onderzoeken bewijzen het tegendeel. Zo bleek al dat door het drinken van koffie het risico op een hartziekte minder wordt en dat ook hartkloppingen verminderen. Nieuw onderzoek levert nog meer pluspunten voor het zwarte goud. Vrouwen die regelmatig koffie drinken, hebben minder kans op borstkanker.

57% minder kans
Deskundigen van het Karolinska Instituut in Stockholm analyseerden gegevens van bijna 6.000 vrouwen na hun menopauze. De resultaten bewijzen dat koffie het ontwikkelen van oestrogeen-receptoren, wat borstkanker veroorzaakt, tegengaat. Een vrouw die vijf of meer koppen koffie per dag drinkt, blijkt 57% minder kans op borstkanker te hebben in vergelijking met de vrouw die 1 kopje of minder per dag drinkt.

Nader onderzoek
Dit onderzoek lijkt te bevestigen wat onderzoekers eerder al ontdekten: dat het drinken van koffie het krijgen van borstkanker vermindert. Echter, het vermoeden bestaat dat koffie diverse typen borstkanker op een verschillende manier kan beïnvloeden en dat het de kans op een bepaalde vorm vermindert, terwijl het de kans op het krijgen van een andere vorm van borstkanker juist groter maakt. Daarom hebben de onderzoekers aangegeven dat er nog meer onderzoek noodzakelijk is.

Bron: dailymail.co.uk, medischdossier.org

Lees ook:

LED’s besparen energie, maar werken ook tegen Alzheimer
Ontbijt je mee?
Stop met stampen: zingen is beter voor ontwikkeling kinderen