Diverse kunstenaars doen op vrijdag 20 mei 2011 tijdens de We Beat The Mountain Day op het Domplein in Utrecht een poging om het grootste kunstwerk van afval ter wereld te maken. Gedurende de hele dag werken kunstenaars aan het kunstwerk van gerecycled afval. Rond 18.00 uur is te zien hoe het kunstwerk op spectaculaire wijze wordt opgeblazen tot een hoogte van meer dan tien meter. De organisatie van de We Beat The Mountain Day verwacht de hele dag en op het moment van opblazen een grote toestroom van publiek bestaande uit inwoners uit Utrecht en omgeving, media en de diverse samenwerkende organisaties.

De Guinness World records poging vindt plaats tijdens de We Beat The Mountain Day. Dit is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend festival dat volgend jaar o.a. plaats vindt in Kopenhagen, New York en Kaapstad. Het festival vraagt aandacht voor het verslaan van de wereldwijde afvalberg en maakt mensen bewust van de waarde van afval. Het programma start om 9.00 uur bij Seats2Meet en om 14.00 uur op het Domplein in Utrecht. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door bekende sprekers, exposities van aanstormende garbage artists, interactieve workshops en een marktplaats met gerecyclede designproducten. Gedurende de hele dag en avond zijn er DJ’s en artiesten om het festival op te luisteren. Tal van organisaties zoals Microsoft, RTL Z, TeekensKarstens advocaten notarissen, Seats2Meet en Blueribbon ondersteunen het initiatief. Het gehele programma is hier te vinden.