Bron: Kenny Hindgren (flickr.com)

Gezond eten maakt vast iets slanker, maar als je echt blijvend slank wilt zijn, zonder hier te veel moeite voor te doen, dan kun je beter gericht eten. Professor Lindsay Brown van de University of Southern Queensland ontdekte dat het eten van extra ui voorkomt dat zich meer vetcellen ontwikkelen, waardoor je uiteindelijk gewicht verliest. Hetzelfde resultaat werd opgemerkt bij het consumeren van groene thee, een extract van olijfbladeren en paarse wortels. Wat je verder eet lijkt weinig invloed te hebben, zolang je deze voedingsmiddelen maar regelmatig tot je neemt. Als bijkomend effect verkleint dit dieet ook je kansen op hart- en vaatziekten en diabetes.

Beter eten in plaats van minder eten
Brown onderzocht ratten, gevoed met voedingsmiddelen zoals uien, groene thee en olijfblad extract. Hij concludeerde een afname van het aantal vetcellen en gewicht, ondanks het handhaven van een slechte voeding in het algemeen. Brown zei dat de belangrijkste boodschap van zijn onderzoek was dat mensen beter moeten eten in plaats van minder eten om af te vallen.

De noodzaak van afvallen
In Nederland heeft ruim 40% van de volwassen vrouwen overgewicht. Bij de mannen is dat meer dan 50%. Ruim 12% van de volwassen vrouwen heeft zelfs ernstig overgewicht (obesitas). Van de volwassen mannen heeft gemiddeld 10% obesitas. Een gewichtsverlies van 10 tot 15% betekent vaak al een aanzienlijke vermindering van de gezondheidsrisico’s.

Bron: Times of India, consumed.nl

Lees ook:
Praat de batterij van je mobieltje zelf weer vol
Vind de juiste zon-balans
Wilde dieren het circus uit door Twitter