De Britse premier David Cameron. Foto: World Economic Forum, Flickr

De Britse regering heeft ambitieuze doeleinden gesteld voor het reduceren van CO2 uitstoot. In 2025 moet de uitstoot 50% lager zijn dan de uitstoot van 1990. Opmerkelijk is dat deze doelen niet vrijblijvend zijn, maar in de wet worden opgenomen.

Door milieugroepen wordt enthousiast gereageerd op de voornemens: “Geen ander land heeft aan de wet gebonden doelen voor het reduceren van uitstoot gesteld die reiken tot na 2020. Met dit besluit toont het Verenigd Koninkrijk echt leiderschap op het gebied van klimaatverandering,” aldus een woordvoerder van het Britse Wereld Natuur Fonds.

Lange tijd leek het erop dat het Britse kabinet minder ambitieuze doelen zou stellen, vanwege zorgen over de economische impact van de voorstellen. Premier Cameron, die eerder beloofde dat zijn regering de “groenste ooit” zou worden, heeft echter doorgezet. Hij verwacht dat reductie van CO2 economische kansen biedt: “Wij maken van het Verenigd Koninkrijk een leidende speler in de globale CO2-arme economie, waardoor we belangrijke nieuwe industrieĆ«n en banen creĆ«ren.”

Bron: Treehugger, The Guardian

Lees ook