Minder vlees, we weten het inmiddels, is gezonder voor ons en beter voor het milieu. Het mag dan nog geen trend zijn, maar over twintig jaar zijn we allemaal in ieder geval parttime vegetariër. Nu al is de vegetarische slager geen newbee meer. Vier tips voor minder vlees in de zomer:
1. BBQ
Wat leg je toch op de barbecue als je er geen vlees op mag leggen? Natuurlijk zijn er genoeg vleesvervangers en tahoe-hamburgers te krijgen. Maar wat dacht je van meloen? Een partje van jouw Weber is een echte lekkernij. Gewoon erop leggen, roosteren en smullen maar!
2. Lupine
Lupine verdween al jaren geleden uit het Nederlandse landschap, omdat we ons vee gingen voeren met geïmporteerd voer uit Zuid-Amerika. Toch is de lupineboon wel heel lekker, vezelrijk en daarbij: de bloemetjes staan ontzettend leuk in ons landschap! Lekker en vrolijk.
3. Bloemen
Heb je wel eens je eigen bloemensiroop gemaakt? Veel bloemen zijn geschikt om te eten én om te drinken. Magnolia’s bijvoorbeeld, kan je prima tot siroop verwerken. Lekker, verfrissend en een bron van voedingsstoffen.
4. Over de grens
Heel veel culturen hebben een vegetarische keuken. Dit kan zijn uit religieuze overwegingen, zoals in boeddhistische culturen, maar natuurlijk ook uit schaarste. Kijk eens bij Indonesische gerechten, Indiase schotels of in de Afrikaanse keuken en laat je inspireren!
Lees ook:
Slagers vinden vega hamburger lekkerder
Ik heb onlangs een blogpostje geschreven over vegetarisch barbecueën. Hier vinden jullie alvast enkele receptjes: http://goo.gl/SRjk9
Het is in elk geval een pak origineler dan een gewone vleesbarbecue.
Leuk, dank je wel Femke!