Management en consultancy bedrijf Accenture vroeg 7003 mensen in 13 landen naar hun mening over elektrische auto’s. De meerderheid van de ondervraagden is positief: 58% wil bij een volgende aankoop van een auto graag een elektrisch model. In Nederland is de elektrische auto echter beduidend minder populair.

In ons land was slechts 41% van plan om een elektrisch te gaan rijden. Ook de toekomst zien Nederlanders liever niet elektrisch worden: 59% wil niet dat de elektrische auto de benzine / dieselauto helemaal vervangt.  In China is de elektrische auto het populairst: 96% van de Chinezen overweegt om een elektrische auto te kopen.

Er leven bij consumenten nog wel zorgen over de actieradius van de elektrische auto. 85% van de ondervraagden denkt dat een volledig elektrische auto niet voldoende kan voorzien in de dagelijkse rijbehoefte. De voorkeur van de meeste consumenten ligt daarom bij een zogeheten “plugin hybride elektrische auto”. Deze auto’s hebben ook een conventionele motor op benzine en diesel die het kan overnemen als de batterij leeg is.

Bron: Accenture, MNN

Lees ook