Etalage Dress for Success

Dress for Success is een initiatief dat je alleen maar toe kunt juichen. Deze vrijwilligersorganisatie helpt werkzoekenden met een minimuminkomen namelijk gratis aan representatieve kleding voor sollicitaties. Iedereen die ooit ergens heeft gesolliciteerd weet dat je maar een keer een eerste indruk kunt maken, en de zekerheid dat je er goed uit ziet geeft je net dat stuk extra zelfvertrouwen. Krijg de kleren en vind een baan dus! 

Dress for Succes werd in 1997 opgericht in New York, maar inmiddels heeft de stichting afdelingen in Australië, Canada, Groot-Brittannië, Nieuw Zeeland, Mexico, Polen en Nederland. In ons land startte  Dress for Success in 2001 met een simpel kledingrek in een wijkcentrum in Rotterdam. Vrouwen met een uitkering kregen hier gratis representatieve kleding voor een sollicitatiegesprek. Inmiddels heeft de organisatie 12 winkels door heel Nederland en wil het graag uitbreiden naar 35 winkels in 2013.

Alle Dress for Success winkels worden opgezet en gerund door vrijwilligers. Kleding wordt gedoneerd door particulieren en grote bedrijven als Tommy Hilfiger en Suit Supply. Heb je zelf nog representatieve kleding, schoenen of accessoires dan kun je deze doneren in een van de winkels. Ken je iemand die de hulp van Dress for Succes wel kan gebruiken? Wijs ze dan zeker op dit sympathieke mode initiatief!

Waar vind ik Dress for Success?

Dress for Success winkel

Dress for Success heeft winkels in Almere, Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Leeuwarden, Leiden,Rotterdam, Spijkenisse, Tilburg en Utrecht. Maar met jouw hulp kunnen dit er nog veel meer worden! Dit geweldige initiatief kan ook online jouw steun goed gebruiken dus kijk eens op hun Twitter of Facebook pagina of ga naar de website www.dressforsuccess.nl

Lees ook:

Vrouwen zijn geen goede managers (vinden ze zelf)

Statiegeld op je kleding

Flexibele vrouw wil 35% meer werken