Vergeet de vegaburger gemaakt van lupine en schimmels, onze zuiderburen hebben nu de cannabisburger! Deze burger kun je gewoon zonder wietpas kopen in Belgische natuurvoedingswinkel. De cannabisburger, gemaakt van de zaden van de hennepplant, smaakt “licht nootachtig” aldus Patrick de Ceuster van Wervel, de Werkgroep voor Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw die de burger promoot. En hij is ook nog eens goed voor het milieu. Meatless Monday krijgt er zo een hele nieuwe schare fans bij.  

 

 

Milieuvriendelijke burger

Voor wie nu denkt zijn spacecake te kunnen vervangen door een cannabisburger, komt bedrogen uit: je wordt niet high van de burger. De vleesvervanger is namelijk gemaakt van industriele hennep die geen THC bevat, de psychoactieve stof in wiet. De burger is wel heel erg goed voor het milieu aldus de Ceuster: “Cannabisburgers doen het tegenovergestelde van wat vlees doet met ons milieu: het legt CO2 vast in plaats van het uit te stoten. Het stro van de teelt legt vier keer meer CO2 vast dan een boom en kan worden verwerkt in een duurzaam product als een boek of een huis.” Bijkomend voordeel is dat kempteelt de biodiversiteit verhoogt oa. omdat er geen pesticiden nodig zijn.

Geschikt voor Rawfood fans

Omdat het gaat om een plantaardig product, kunnen cannabisburgers rauw gegeten worden of even warm gemaakt worden. Voor op de barbecue zijn ze iets minder geschikt: “Als je ze te veel verhit, gaan er gezonde vetten verloren”.

Lees ook:

Top 5 bizarre ingredienten van vegaburgers

Meatless Monday: flexibel en gezond met vlees

Slagers vinden vega-hamburger lekkerder