Favorietje van Hippas, zijde

Duurzamere opties dan tweedehands- en vintagekleding zijn er niet, daar kan ik kort over zijn. Maar is tweedehands kleding ook mooi? Lang associeerde ik tweedehands en vintage met zweetgeur, overvolle vieze winkels en polyester jurken. Dat beeld klopt niet meer, althans, het is op z’n minst onvolledig. Inmiddels zijn er mogelijkheden te over om echt mooie tweedehands kleding of schoenen te vinden, bijvoorbeeld via internet. Omdat er legio fashion addicts zijn die hun fraaie aankopen na een paar keer dragen weer willen inwisselen voor iets nieuws. Des te beter voor jou! Maar hoe vind je wat je zoekt (of raak je kwijt wat je niet meer nodig hebt)?

1. Kijk eens hier voor adressen van winkels en webshops door het hele land. Ook kledingfeesten staan vermeld.

2.  Kijk eens bij Hippas. Het is de chiquere variant van de kledingafdeling van Marktplaats. Je vindt er een ruim aanbod, beter gepresenteerd dan op marktplaats. Je kunt selecteren op maat, op merk, lengte, staat, prijsbereik en op kleur. Zo ben je snel bij het aanbod dat mogelijk voor jou geschikt is. Je kunt ook je favoriete kleding bewaren, om er later nog eens naar te kijken. Veel kleding is (nagenoeg) nieuw. Zoals bijgaand jurkje, een van mijn favorietjes bij Hippas (van zijde, €62).

3. Of ga eens naar Winkeldochters, als je houdt van dure designerkleding, maar je euro’s niet aan nieuwe stukken wilt besteden, die nog eens veel duurder zijn. Via de website worden alleen merkstukken verkocht.

4. De meeste (internet)winkels verkopen kleding voor vrouwen en kinderen, maar er zijn er ook met kleding voor mannen, zoals Etsy, waar ruim 15.000 tweedehands kledingstukken voor mannen te vinden zijn (naar vintage – clothes – men gaan). Je moet wel even willen zoeken…

Hier vind je meer duurzame kleur- en stijltips!