Bron: estherase (Flickr.com)

Steeds vaker vraagt men zich af of het gebruik van deodorant effect heeft op het milieu of de gezondheid. De chemische stoffen zijn schadelijk voor het milieu. Daarnaast zou aluminium, één van de gebruikte ingrediënten, borstkanker en andere ziekten veroorzaken. Daartoe zijn echter de bewijzen niet overtuigend genoeg, volgens het Amerikaanse National Cancer Institute. Voor de mensen die de bewijzen wel overtuigend genoeg vinden, zijn er gelukkig andere alternatieven voor deodorant. Bijvoorbeeld deodorant op basis van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Er is inmiddels een ruime keus op dat gebied. Maar er zijn nog meer opties.

Zuiveringszout en maïszetmeel
Het gebruik van zuiveringszout als een deodorant is een eenvoudige manier om nare lichaamsgeurtjes te bestrijden. Mix één achtste van een theelepel zuiveringszout met een beetje water – niet oplossen! – en wrijf het mengsel onder je armen. Of meng een deel zuiveringszout met zes delen maïzena om de geur te bestrijden en zweet te voorkomen.

Citroensap
Het citroenzuur in citroensap kan dodelijk zijn voor geur-veroorzakende bacteriën. Veel mensen gebruiken dit alternatief voor deodorant al jaren. Smeer de oksels in met een in plakjes gesneden citroen. Zeer effectief, alleen wel oppassen als de oksels net geschoren zijn.

Alcohol
Alcohol is goedkoop en doodt bacteriën die nare geurtjes kunnen verspreiden. Vul een sprayflacon met alcohol en spuit het onder de oksels. Voeg je favoriete essentiële olie toe om een aangename geur te geven aan de alcohol-spray.

Bron: mnn.com

Lees ook:
Minder werken beste oplossing voor crisis
Twee simpele richtlijnen om gezond en duurzaam te eten
Mogelijk windmolenpark in Drenthe