Foto: Henri Sivonen (Flickr)

Eneco is een proef met zonnepanelen gestart: zij installeert gratis drie zonnepanelen op het dak van klanten, die daarmee dan hun eigen elektriciteit kunnen opwekken.

De drie zonnepanelen genereren (gemiddeld) genoeg electriciteit om 15% van het eigen verbruik te leveren, een rechtstreekse besparing van tien euro per maand. Je bespaart dus 10 euro per maand via de opgewekte zonnestroom.
De panelen moeten worden afbetaald – geheel renteloos! – voor 20 euro per maand (gedurende 10 jaar).

Eneco wil met de proef de belangstelling onderzoeken voor de nieuw ontwikkelde laagdrempelige vorm van eigen energie opwekking. Vanwege de verwachte hoge respons gaat het om een OP=OP actie.

Bij klanten die het product (genaamd Eneco ZonneStroom®) willen, levert en installeert Eneco gratis drie zonnepanelen met een totaalvermogen van 585 Wattpiek. Het is een scherp aanbod, gecombineerd met een maandelijkse renteloze afbetaling. Na 10 jaar zijn de zonnepanelen afbetaald, terwijl de levensduur ca 25 jaar bedraagt. Bovendien stijgt de prijs van energie alleen maar verder.

Eneco wil op deze manier eigen opwekking van duurzame energie zónder subsidie laagdrempelig maken voor haar klanten. De subsidieregeling voor zonne-energie (SDE) is vorig jaar veranderd, waardoor er voor consumenten nauwelijks nog mogelijkheden zijn om zonnepanelen met subsidie aan te schaffen.