Minister Verhagen en de wereld van catwalks, topmodellen en high fashion. Wij zien het ook niet meteen. Toch is zijn ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een van de organisatoren van de Green Fashion Competition. Deze competitie daagt ontwerpers uit groene, catwalkwaardige mode te ontwerpen. Daarnaast moeten ze een businessplan schrijven waaruit blijkt dat hun ontwerpen bijdragen aan biodiversiteit. De inschrijving start op 16 juli tijdens de 15e editie van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW).

Boost de duurzame mode-industrie

Ontwerp van Elsien Gringhuis           Foto: Peter Stigter

The Green Fashion Competition wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd door het Ministerie van EL&I en AIFW. De ambitie is een verandering naar een duurzamere mode-industrie te initiëren. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Ditmaal kunnen zowel beginnende als ervaren mode-ondernemers meedoen. De ervaren ontwerpers maken kans op een geldprijs van €25.000 waarmee ze hun bedrijf naar een hoger plan kunnen tillen. De starters maken kans op de iets bescheidener prijs van €15.000.

Winnaars eerste editie goed op weg

De voorgaande editie werd gewonnen door ontwerpster Elsien Gringhuis: “Het winnen van The Green Fashion Competition was een enorme boost voor mijn bedrijf. Het gaf me de mogelijkheid de productie op gang te brengen. Dat is voor elke ontwerper een moeilijk punt zonder kapitaal.” Ook tweede prijs winnaar OAT Shoes heeft aardig aan de weg getimmerd en lanceert inmiddels haar tweede collectie duurzame schoenen: The Limited Skin Collection.

De winnaar van The Green Fashion Competition wordt bekend gemaakt tijdens de 16e editie van de Amsterdam International Fashion Week in januari 2012. We zijn benieuwd…