Een man die een fietser een paar klappen verkocht, kon opgepakt worden dankzij een youtube video. De man gaf zichzelf aan bij de politie, nadat de video van de gebeurtenis 150.000 keer bekeken werd.

Het slachtoffer, Simon Page, een 49-jarige Britse advocaat, reed van London naar Dover voor een liefdadigheidsactie toen een automobilist bij een verkeersopstopping uit de auto stapte en Page een paar klappen op zijn hoofd gaf.

Toevallig werd de gebeurtenis gefilmd door een andere fietser. Page stapte met de film naar de politie, maar deze slaagde er niet in om de agressieve man te traceren, hoewel op het filmpje het nummerbord van zijn auto te zien was.

Page besloot om het filmpje te publiceren op Youtube, met een verzoek om de automobilist te identificeren. Het filmpje werd een hit: in korte tijd werd het 150.000 keer bekeken. Afgelopen donderdag meldde de automobilist zich bij het politiebureau samen met zijn advocaat.

Volgens de beschrijving van de video zal de man vandaag voorgeleid worden bij de rechter. Ook wordt het internetpubliek bedankt:  “Dankzij een krachtige combinatie van duidelijk videobewijs en virale internet publiciteit is een man gearresteerd. Dank voor iedereen die geholpen heeft om deze video te verspreiden.”

Bron: The Guardian, Youtube

Lees ook

Geef je auto op, dan mag je gratis met de tram

Amerikaanse tour renner in topvorm dankzij veganistisch menu

6 manieren waarop zonne-energie je leven gaat veranderen