middelen tegen acne
Of je nu tiener of al volwassen bent, iedereen heeft wel eens last van acne. En we doen er alles aan om die ontsierende pukkels te verbergen. Maar hoeveel make-up we ook gebruiken: een pukkel laat zich nooit helemaal dekken. En van teveel make-up wordt je huid nog slechter. Gelukkig zijn er ook natuurlijke middelen tegen acne en puisten. Probeer ze uit en zeg gedag die ontsierende puisten.

Middelen tegen acne: groene smoothie

De meeste oplossingen richten zich op de oppervlakte, terwijl een pukkel het beste van binnenuit kan worden bestreden. Net als de rest van het lichaam, moet de huid bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen om zichzelf te kunnen reinigen en genezen. Een van de meest krachtige remedies tegen acne is een groene smoothie. Deze maak je met één kopje vers groen, bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of andere bladgroente en twee kopjes vers of bevroren fruit. Combineer verschillende soorten fruit voor nieuwe smaken. Voeg zuiver water of verse sap toe en mix alles in een blender. Voor de behandeling van acne moet je elke dag één glas drinken. Om de genezing en ontgifting te versnellen, verhoog je de consumptie een paar weken lang naar twee tot drie glazen per dag.

Middelen tegen acne: tandpasta

Ga je liever voor een uitwendige behandeling, dan zijn er andere mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld tandpasta. Het ruikt naar pepermunt en is misschien wat plakkerig, maar het vermindert wel de ontsteking in je puistje. Hierdoor wordt het talg uit de puist getrokken en slinkt de zwelling. Smeer een klein beetje op de pukkel en laat het ’s nachts drogen. Let wel op dat je geen gel-tandpasta gebruikt.

Middelen tegen acne: soda

Heb je geen zin om een plakkerig goedje dat naar pepermunt ruikt op je gezicht te smeren, dan is er een geweldig alternatief. Soda, ook wel bekend als zuiveringszout of baking soda. Dit heeft dezelfde werking als tandpasta. Maak een pasta van soda en water en laat het ’s nachts drogen op het puistje.

Middelen tegen acne: witte azijn

De reden waarom veel gezichtsreinigers een beetje bitter ruiken is azijn. De zuurgraad van witte azijn lost talg op binnen een puist. En omdat de pukkel vanwege de talg opzwelt, vermindert het in grootte als de talg naar buiten wordt getrokken. Doe azijn op een katoenen lap en dep daarmee het puistje.

Middelen tegen acne: ijs

Sommige mensen zien pukkels als een blessure. En om blessures te verminderen wordt vaak ijs gebruikt. Dezelfde methode werkt ook bij een puist. Wrijf een ijsblokje over het opgezwollen en rode gebied om verdere ontsteking van de huid te voorkomen.

Bron: planetgreen.discovery.com, naturalnews.com

Lees ook:
5 tips om gezond vlees te eten
Groene marktplaats maakt duurzaam leven makkelijk
Onderzoek: internet maakt ons vergeetachtig, maar niet dom