Bron: Greenpeace

Als hij eerder wist, wat hij nu weet, dan zou Essent-directeur Peter Terium de veelbesproken kolencentrale nooit hebben gebouwd. Van kolen is de lol namelijk wel af: de bouw van de grootste, meest vervuilende kolencentrale van Nederland is al gestart, maar de weerstand tegen kolencentrales groeit en het produceren van kolenstroom wordt steeds duurder. Daarom biedt Greenpeace Essent vandaag een inspirerende verrassing aan: een ontwerp van de ‘Eemsheaven’. Een alternatieve groene bestemming voor de vervuilende kolencentrale die het bedrijf bouwt in de Eemshaven.

Zo wil Greenpeace Essent helpen om de grootste bouwput van Nederland om te toveren tot een centrum van positieve energie. De organisatie riep mensen op een alternatieve bestemming te bedenken voor de gebouwen die er al staan. De goede ideeën stroomden binnen en zijn samengevoegd tot het ontwerp voor Eemsheaven. 

Eemsheaven laat recreanten op zoek naar rust, sportiviteit of inspiratie groen genieten in een attractiepark. Het park is energieneutraal en recyclet gebouwen die er al zijn.

“Bij nader inzien had het bedrijf zijn geld beter gelijk in schone energie kunnen steken”, zegt Rolf Schipper, campagneleider klimaat en energie. In een moderne en duurzame energievoorziening is geen plaats voor ouderwetse, vervuilende kolencentrales. Dat weet Essent ook. Onder het motto ‘Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’ bieden we Essent dan ook graag de mogelijkheid uit dit project te stappen, zodat het bedrijf zich kan richten op de technologieën van de toekomst: zon- en windenergie.”
Te klein? Bekijk een grote afbeelding

Bron: Greenpeace

Lees ook:

Een zonnepaneel op je dak

Elektrisch rijden is schoon en goedkoop

Zo praat je mee over kernenergie