Bron: HowardLake (flickr.com)

Eén van de meest favoriete tussendoortjes is een Kitkat. Miljoenen mensen over de hele wereld nemen een ‘break’ met deze chocoladereep. Producent Nestlé realiseerde zich wat een kilo’s aan rommel deze gegeten repen opleveren en besloot verantwoordelijkheid te nemen voor de troep. Ze hadden zichzelf als doel gesteld dat ze in 2015 een ‘zero-waste’ productie wilden hebben. Deze week maakten ze echter bekend dat ze nu al de ‘zero-waste’-status hebben bereikt. Dit houdt in dat ze minder afval produceren en 36% minder water verbruiken.

Trots
Paul Grimwood Chairman & CEO van Nestle UK & Ierland zei hierover: “Hoewel we nog veel te doen hebben op onze weg naar duurzaamheid, ben ik erg trots op wat onze medewerkers in zo’n korte tijd hebben bereikt. Wij zijn verplicht om onze productie en zaken te doen op een manier die de planeet en haar middelen voor toekomstige generaties beschermt. Het verminderen van de hoeveelheid afval en de gebruikte hoeveelheid water zijn hierbij belangrijke stappen.

Ambitieus project
In aanvulling op de gestelde doelen zal Nestlé dit jaar ook starten met een ambitieus project in haar Fawdon fabriek. De fabriek zal worden gebruikt als een test- en leercentrum voor het verkennen van nieuwe ideeën en technologieën om het bedrijf nog verder te verduurzamen. Naast de focus op het behalen van ‘zero waste’, willen ze zowel het waterverbruik als de CO2-uitstoot verminderen met 50% in de komende twee jaar. De eerste stap is al gezet: er is een vlinderweide geplant bij de fabriek om de biodiversiteit te bevorderen.

Enthousiast
Paul Grimwood: Ik ben bijzonder enthousiast over ons project in Fawdon waarin wij onze duurzaamheid laten zien. Het project zal fungeren als een proeftuin voor technieken die we kunnen wereldwijd kunnen toepassen om onze weg naar duurzaamheid te versnellen.”

Bron: triplepundit.com, nestle.co.uk

Lees ook:
Zo schep je met je tuin een groene wereld
T-shirts van trotse kinderen vervelen nooit
Negenjarige haalt postuum tonnen op voor goed doel