Bron: Gravitywave (Flickr.com)

Iedereen ligt wel eens wakker van het vervelende gezoem van een mug. En wat nog erger is: de tergende jeuk als je geprikt bent. Je kunt natuurlijk midden in de nacht de jacht openen op deze vervelende beesten, maar dat geeft vaak zo’n troep op de muren. Er zijn gadgets te koop die de muggen op electronische wijze laat verdwijnen. Maar volgens onderzoek van de Amerikaanse Purdue University werkt dit niet afdoende. Deze apparaten elektrocuteren ook veel nuttige dieren, waaronder insecten die muggen doden. Beter is het om andere voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat de mug geen kans krijgt om jou te prikken.

Vitamine B
Uit onderzoek blijkt dat muggen afkomen op mensen met een bepaalde lichaamsgeur. Vitamine B kan de geur van een persoon veranderen, zodat het minder aantrekkelijk wordt voor een mug. Deze vitamine zit voornamelijk in zuivel, vlees(waren), groenten, fruit en graanproducten.

Ballon met water
Het lijkt misschien vreemd, maar het werkt wel. Vul doorzichtige plastic zakken met water en hang deze op. De ballonnen fungeren als een soort spiegel. Wanneer de mug zichzelf ziet in deze ‘ballon’, ziet hij zichzelf 100 keer zo groot en vliegt van schrik weg.

Lichaamswarmte
Het is algemeen bekend dat muggen afkomen op lichaamswarmte. Hoe warmer een lichaam, hoe sneller de mug het weet te vinden. Zorg dus voor een goede ventilator en draag dunne laagjes kleding, zoals katoen.

Wollen deken
Muggen komen dan wel af op lichaamswarmte, maar een wollen deken vinden ze vreselijk. Ze kunnen namelijk niet van de geur van wol in combinatie met het stof dat de wollen dekens aantrekken. Vind je dit toch te warm, dan is een laken ook voldoende. Zo hebben muggen minder ruimte om te prikken.

Azijn en tandpasta
Ben je toch geprikt en word je gek van de jeuk, dan is een beetje keukenazijn al voldoende om te helpen. Doe wat azijn op een doekje en wrijf dit over de muggenbult. De jeuk verdwijnt meteen. Ook een beetje tandpasta kan helpen om de jeuk tegen te gaan.

Bron: green.yahoo.com, prettyhealthy.nl

Lees ook:
Moslims willen groene Ramadan
Rondslingerende stukjes hout blijken uiterst waardevol
Groene muzikant raakt mensen met ligfiets