Foto: Cliff1066tm, Flickr

Het autoprogramma Top Gear van de Britse omroep BBC is op heterdaad betrapt op misleiding van de kijker. Een uitzending van vorige week bevatte een item over elektrische auto’s. Een van de auto’s die getest werd, was de Nissan Leaf. De batterij was heel snel leeg en dus concludeerden de presentatoren dat elektrische auto’s niet de toekomst zijn. Terwijl achteraf bleek dat de lege batterij door het programma in scène was gezet. En dat is tegen de regels van de BBC.

De Nissan bevat veel elektronica die de batterij controleren. Wanneer deze leeg dreigt te raken volgen er waarschuwingen. Gebleken is dat Nissan de auto met volle batterijen afleverde, maar het programma liet de batterij tot 40 procent leeglopen voor May en Clarkson aan hun reis begonnen.

Lees verder op De Volkskrant.nl.

Lees ook:

Elektrisch rijden is schoon en goedkoop