Regenwouden zijn de longen van de aarde omdat ze CO2 uit de lucht halen. Mooi geregeld van Moeder Natuur maar twee Amerikanen vinden echter dat gewone bomen niet ver genoeg gaan. Zij ontwikkelen bomen van plastic die veel meer CO2 uit de lucht kunnen halen en in de toekomst mogelijk ook benzine kunnen produceren.

De wetenschappers van het Lenfest Center for Sustainable Energy van Columbia University in de VS ontwikkelden een plastic dat net als bomen CO2 op kan nemen. Echter wel een stuk effectiever: een boom neemt in zijn leven enkele tientallen tonnen CO2 op. Het plastic kan met een vergelijkbare grootte 1 ton CO2 per dag opnemen.

Het opgevangen CO2 kan weer gebruikt worden, bijv. voor de prikindustrie of voor het produceren van benzine. De vraag is of dat echt nuttig is voor het klimaat: de CO2 die opgevangen wordt, komt dan snel het milieu weer in. Echte bomen houden CO2 tientallen jaren uit de lucht. Daar staat tegenover dat we met de plastic bomen geld kunnen verdienen. Ideetje: als we nou eens plastic bomen gebruiken om meer regenwoud te kopen? Dat is pas een win-win situatie.

Bron: Cleantechnica

Lees ook