In London wordt veel gesproken over de aankomende Olympische Spelen. Veel mensen maken zich zorgen om de (enorme) verwachte aantallen bezoekers. Waar laten we die allemaal? Hotels en campings zullen overboekt zijn, bovendien kan / wil niet iedereen dat betalen. Waar kunnen mensen nog meer terecht? Burgemeest Boris Johnson kwam met het volgende idee: laat ze in je tuin kamperen…


Daarmee speelt hij mooi in op de oprichting van campinmygarden.com. De website richt zich op festivalgangers en mensen die drukke campings willen mijden. Het principe is simpel: je stelt je eigen tuin op de website open voor vakantiegangers, of je maakt gebruik van aangeboden tuinen om zelf je tent in op te zetten.
Zo te zien zijn er in London best al wat tuineigenaren bereid om dan een tent toe te staan. Het leek me wel geinig, een tentje in onze tuin en een rij voor de wc met mensen die hun eigen toiletrol hebben meegenomen (hoewel dat voor sommige mensen – zoals Prinses Marlief – helemaal geen probleem is)! Maar mijn vrouw was niet meteen laaiend enthousiast…