Binnenkort op de Nederlandse snelweg? (Bron: jcoterhals – Flickr.com)

Volkswagen heeft gezegd binnen twee weken één van de eerste ‘single-seaters’ te onthullen. Deze electrische auto is ultra-zuinig. Het Duitse autobedrijf heeft ook plannen om een ‘full-service’ pakket aan te bieden aan hun klanten door ze stroom uit hernieuwbare bronnen aan te bieden. Dit zei Jürgen Leohold, hoofd Onderzoek bij Volkswagen, afgelopen maandag tegen Financial Times.

Minder gewicht
“Het is een nieuw soort van mobiliteit,” aldus Leohold. “Als je een auto kunt beperken tot één persoon, houdt dit minder gewicht in en dus kost het minder energie om de persoon te vervoeren. Dat betekent minder CO2-uitstoot en minder brandstofverbruik.” De auto is ontworpen voor beperkte doeleinden, zoals woon-werkverkeer. Volgens Leohold hangt het energie-verbruik af van wat voor batterij je gebruikt. Maar wanneer je energie uit hernieuwbare bronnen gebruikt, zou de auto CO2-neutraal zijn.

Voorsprong
Volkswagen wil in 2018 de grootste auto-fabrikant zijn. Om dat te bereiken, willen ze een voorsprong hebben in de ontwikkeling van elektrische auto’s en mileuvriendelijke technologieën. Martin Winterkorn, VW-topman, wil daarnaast dat batterij-aangedreven auto’s in 2018 drie procent van de omzet genereren.

Bron: mnn.com, Financial Times

Lees ook
Giftige stoffen in kleding op Nederlandse markt
Groene muzikant raakt mensen met ligfiets
Lebbis & Jansen hebben niet alleen grote mond, maar ook grote voeten