Bron: morrissey (flickr.com)

XTC is niet langer alleen een genotsmiddel, maar kan ook worden gebruikt om kanker te genezen. Onderzoekers van de Universiteit van Birmingam beweert dat de drug ingezet kan worden bij de behandeling van leukemie, bloedkanker. Uit hun onderzoek blijkt dat XTC, ook wel bekend als MDMA, tot 100 keer meer effectief is in het onderdrukken van de groei van kankercellen.

Veilige variant
Van XTC was al bekend dat het effectief was tegen kankercellen. Maar er was zo’n grote dosis nodig voor de behandeling van een tumor, dat het ook de patiënt zou hebben gedood. Nu zeggen de wetenschappers dat als er een veilige vorm van XTC wordt geproduceerd, dat die kan worden gebruikt door artsen om kanker te bestrijden. John Gordon, onderzoeker en professor, laat weten dat hun nieuwe variant zich makkelijker hecht aan de celwand, waardoor het MDMA de celwand makkelijker kan bereiken. “Nu we dit weten, kunnen we theoretisch gesproken nog sterkere varianten maken”, aldus Gordon.

Valse hoop
Het is geen wondermedicijn, er zullen eerst nog klinische onderzoeken moeten komen. Maar: “Dit is een spannende stap naar het gebruik van XTC om mensen die lijden aan bloedkanker te helpen. We willen mensen geen valse hoop geven, maar de uitkomsten van dit onderzoek houdt mogelijkheden voor verbeteringen van de behandeling in,” aldus Gordon.

Bron: telegraph.co.uk, healthylives.nl

Lees ook:
T-shirts van trotse kinderen vervelen nooit
Volkswagen op weg naar uitstootvrije auto
Zo kunnen burgers zelf misdaad bestrijden