De Telegraaf sprak op Nujij smalend over de ‘milieuhippies’ van Greenpeace, maar de groene geuzen hebben opnieuw succes met een protestactie. Onlangs kreeg Greenpeace Nike al zover dat ze gaan stoppen met het vergiftigen van Chinezen, nu begint Essent te twijfelen of het wel zo slim is om een illegale kolencentrale te bouwen. Vandaag blokkeerde Greenpeace het bouwterrein van de Essent-kolencentrale om bouw van de kolencentrale te voorkomen. Resultaat: RWE/Essent heeft toegezegd alle heiwerkzaamheden met onmiddellijke ingang stil te leggen. Greenpeace is blij met deze toezegging en rekent erop dat de rest van de bouwwerkzaamheden binnenkort ook worden stopgezet.

Ondanks de toezegging van Essent een deel van de bouw stil te leggen, gaan Greenpeace en Natuur & Milieu naar de rechter om een volledige bouwstop af te dwingen. Rolf Schipper van Greenpeace: “De bouw van deze centrale is nog altijd illegaal. Bovendien zit niemand op deze centrale te wachten. Het vernietigen van de vergunning zou voor Essent dé aanleiding moeten zijn om tot inkeer te komen en geen verdere financiële risico’s te nemen met deze megakolencentrale. Het bedrijf kan zijn geld beter investeren in de schone energievoorziening van de toekomst.”

Volg de ontwikkelingen via #stopkolen op Twitter

Lees ook:

Greenpeace blokkeert bouwplaats Essent