Bron: ComputerMonger (flickr.com)

Steeds meer mensen hebben een wireless verbinding thuis. En ook op kantoren wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van deze mogelijkheid om online te gaan. Maar wetenschappers maken zich ongerust over de effecten van elektromagnetische straling van draadloos internet (wifi) en mobiele telefonie op mens en natuur. Wetenschappelijk onderzoek van de afdeling plantcelbiologie van de Universiteit van Wageningen en de gemeente Alphen aan den Rijn, lijkt er op te wijzen dat bomen en gewassen ziek worden als ze aan wifi worden blootgesteld.

Door het niveau van de huidige communicatie staan we voortdurend bloot aan allerlei straling. Sommige mensen noemen dit wel “elektrosmog“. Voorlopig zal dit niet veranderen. Zelfs als je zelf geen wifi hebt, sta je bloot aan deze elektrosmog. Hoewel er op dit moment nog geen wetenschappelijk bewijs is dat het schadelijk is, kun jij al een aantal stappen ondernemen om de hoeveelheid straling in jouw huis te beperken.

Tijdschakelaar

Zet je router op een automatische tijdschakelaar, zodat hij ’s nachts uitschakelt en jij niet blootgesteld wordt aan je eigen netwerk.

Locatie router

Zet de router niet onder je bureau, maar op een plek waar niet gewerkt wordt.

Kabel

Natuurlijk is er het gemak van WiFi, maar vraag jezelf af of je het thuis echt nodig hebt. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van een kabel. Dit is veiliger, sneller en kost minder energie.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie houdt straling tegen, dus wikkel de antenne van je router ermee in.

Denk aan de buren

Hebben de buren hun router in de slaapkamer? Vraag hen dan ook om bovenstaande maatregelen te nemen. Een andere mogelijkheid is om de muur op die plek te bekleden met aluminiumfolie.

Bron: hetkanwel.nl, gewoonlekkergroen.nl

[adrotate banner=34]

Lees ook:
Pandapoep verlaagt benzineprijzen
Spuitbus brengt zonnecellen overal
Greenpeace blokkeert bouwplaats Essent