Slimme Orang-oetangs blijken gadget-freaks. Ze zijn wild van de iPad 2. Dat bericht ABC News. Orang-oetangs staan erom bekend dat ze makkelijk dingen leren die mensen ook kunnen zoals zwemmen en cadeautjes uitpakken. In Milwaukee County Zoo gaan ze nog een stap verder: daar leren ze primaten om te gaan met de Ipad 2. De 4-jarige Orang-Oetang Mahal kickt er bijvoorbeeld op om filmpjes te bekijken waarin hij zelf geheim agent is. Ook de vingerverf-app houdt hem uren bezig.

Het lijkt allemaal heel schattig om apen te laten spelen met iPads, maar de onderzoekers hebben een serieus doel: ze willen de hersenen stimuleren van deze extreem intelligente dieren. Hersenen die ze in het wild bijvoorbeeld zouden gebruiken om door het oerwoud te navigeren.

Milwaukee County Zoo wil met de iPad-spielerei bovendien voorkomen dat Orang-Oetangs uitsterven als gevolg van ontbossing in de regenwouden. Het idee daarachter is dat mensen die vertederd zijn door apen die hen imiteren op een iPad ook sneller betrokken willen zijn bij het beschermen van de Orang-Oetangs.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player