Foto: wyscan, Flickr

Honden meenemen naar het werk kan gunstig uitpakken voor het bedrijfsresultaat. Het verhoogt de moraal en productiviteit, leidt tot gelukkiger werknemers, lagere afwezigheid en zelfs betere relaties tussen collega’s. Onlangs toonde een onderoek van de Central Michigan University bijvoorbeeld aan dat honden op de werkplek kan leiden tot meer vertrouwen tussen collega’s en een betere samenwerking tussen teamleden. Van deze 4 grote bazen mag er op het werk geblaft worden.

Google
In de gedragsregels van Google staat zelfs een passage over katten: ‘Google’s affectie voor onze hondenvrienden vormt een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. We vinden katten leuk, maar we zijn een hondenbedrijf, dus in het algemeen valt te stellen dat katten die onze kantoren bezoeken behoorlijk gestressed kunnen raken.’

Ben & Jerry
Niet allen ijsliefhebbers hebben een wereldbaan bij Ben & Jerry, ook hondenliefhebbers zitten goed bij de ijscoboer. Honden mogen namelijk dagelijks mee naar het werk, ze worden gezien als ‘collega’s’.

P&G Pets
Dit bedrijf heeft zelfs een directeur hondencommunicatie, Euka, een kruising tussen een Labrador en een Bernese Mountain Dog. Hij gaat volgend jaar met pensioen na 8 jaar trouwe dienst, maar zijn opvolger staat al klaar.

Amazon
Internet-retailer Amazon maakt ook geen probleem van honden op kantoor zolang ze ze maar aan de lijn zitten bij hun baasje.

Bron: Yahoo Green

Lees ook:

Speel de Foute Voorspellingen Quiz

Hond helpt verkracht meisje te getuigen