Foto: William Hook, Flickr

Als ik een eco mobiel wil kopen, welke kan ik dan het beste kiezen? Die vraag blijkt nog steeds even simpel te stellen als lastig te beantwoorden. Weliswaar wil Vodafone aan het einde van dit jaar een eco-score voor mobiele telefoons lanceren, maar daarmee is een bewuste consument nu niet geholpen. Mobieltjes met een eco label zijn simpelweg nog niet te vinden. Terwijl het geduld van duurzame burgers begint op te raken: jongeren hebben bijvoorbeeld al genoeg van foute mobieltjes.

Aangezien consumentendruk altijd het beste werkt om bedrijven te laten veranderen (Denk aan De Groene Sint), is het daarom in elk geval een goed idee om in elke winkel te vragen naar de herkomst en productiewijze van het mobieltje. Verder kun je op merkniveau al wel groene keuzes maken. Check bijvoorbeeld Rankabrand, waar Nokia goed scoort.
En de Guide to Greener Electronics van Greenpeace waar Nokia eveneens als beste uit de bus komt.

Lees ook:

EU deelt gratis mobieltjes uit voor werklozen

Verdien geld met oude mobieltjes of maak een ander rijk