Bron: Juampe López (Flickr.com)

Op 14 september om 20.00 uur is Al Gore begonnen met een multimediale marathon om de ontkenners van de klimaatverandering ervan te overtuigen dat de opwarming van de aarde echt bestaat. Hij wil daarmee laten zien dat de klimaatverandering door de mens is veroorzaakt én dat het de grootste bedreiging voor ons leven vormt.

Keiharde realiteit
Het ‘The Climate Reality Project’s event’ geeft 24 uur lang 24 presentaties in 24 tijdzones in 13 talen. Gore vertelt over zijn actie: “We nodigen mensen uit om zelf de waarheid over de klimaatverandering te ontdekken en de onwaarheden die zij dagelijks horen achter zich te laten.” De actie van Gore komt op een goed moment. Steeds minder mensen lijken namelijk te geloven in het bestaan van de klimaatverandering. Het aantal bezorgde Amerikanen was in augustus van 67% naar 42% gedaald.

Twitter en Facebook
De sociale media hebben al eerder bewezen bijzonder effectief te zijn in het verspreiden van een bericht. Ook Gore gelooft in de kracht van sociale netwerken als Twitter en Facebook om een boodschap duidelijk te maken. Daarom vraagt hij iedereen om op Twitter en Facebook melding te maken van zijn marathon, zodat hij zoveel mogelijk mensen kan bereiken.

Bron: Takepart.com, climaterealityproject.org

Lees ook
Hongersnood Afrika komt door ontbossing
Autobenzine ook steeds groener
Werk beter, neem je hond mee