Kraanwater is gezond, lekker, en ook nog eens ruim 30 keer beter voor het milieu dan flessenwater of andere dranken uit een fles. Inwoners en bezoekers van de stad Groningen kunnen daarom hun waterfles voortaan duurzaam (her-)vullen met vers kraanwater in de buurt van het Groninger Museum. Daar heeft Waterbedrijf Groningen een modern vormgegeven openbaar tappunt geplaatst.

Belangrijk voordeel van een watertappunt: het vermindert zwerfafval. Mensen blijken eerder geneigd hervulbare flesjes mee te nemen in plaats van flesjes die direct worden weggegooid. Om dit te benadrukken worden tijdens de opening van het watertappunt hervulbare waterflesjes van De Dopper uitgedeeld.

Het watertappunt is ontwikkeld door Jointhepipe.org, dat streeft naar een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Met de verkoop van onder meer duurzame waterflessen en met donaties voor watertappunten, financiert Jointhepipe.org drinkwater- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Dankzij het Groningse watertappunt wordt een bijdrage geleverd aan stichting Basic Waterneeds, die betaalbare waterfilters voor de allerarmsten in de wereld produceert.

Lees ook:

Laat je inspireren door duurzame doeners

Opmerkelijk apparaat om water levendiger en gezonder te maken