Foto: Sharese Ann Frederick, Flickr

In New York is sinds een paar maanden het toegestaan om bijen te houden in de stad. De stad kent een sterke groei in bijenhouders. Goed voor de bijen én voor de stad.

Bijen doen het niet goed. Er is sprake van een grote teruggang in het aantal bijenvolken door een epidemie van mysterieuze ziektes. Een goed teken dus dat ook stedelijke terreinen ruimte bieden voor de gele honingmakers.

De stad leeft er ook van op. Bijen bestuiven bloemen en fruitbomen en spelen een belangrijke rol voor de gezondheid van ecosystemen. Dieren en mensen hebben dus baat bij bijen.

Bijen houden in de stad loopt niet altijd van een leien dakje. In de wijk Red Hook in New York produceerden bijen vorig jaar opeens rode honing. Een mysterie totdat iemand bedacht dat de bijen snoepten van het rode suikerwater van een  snoepfabriek. Ook bijen houden dus van snelle snacks en ongezond eten.

In Amsterdam en andere Nederlandse steden is bijenhouden nooit verboden. Ook hier is urban beekeeping een nieuwe trend. Op de site Amsterdamsehoning.nl vind je meer informatie over stadse honing.

Bron: Grist, bijenhouders.nl, NY Times

Lees ook

Pecha Kucha Night: Laat je inspireren voor een groene stad

Natuurlijk middel uit herfstbloem hongert tumoren dood

Kamer zet 25% van ons eten op het spel