Foto: tboothhk, Flickr

In 1900 waren er 1,6 miljard mensen op aarde, in 2000 6,1 miljard mensen.
De explosieve bevolkingsgroei is ongekend in de wereldgeschiedenis: sinds 1950 zijn er 4 miljard mensen bijgekomen.
De tijd die nodig is om de wereldbevolking met 1 miljard te laten groeien is gedaald tot 13 jaar.
De snelste bevolkingsgroei ligt al achter ons. Er was een piek tussen 1965 en 1970. De groei is in de afgelopen 40 jaar met de helft afgenomen (van 2,1% naar 1,3%) doordat vrouwen wereldwijd minder kinderen krijgen.

Als de trends in de bevolkingsgroei doorzetten hebben ontwikkelde landen straks niet genoeg mensen om het werk te doen, en ontwikkelingslanden niet genoeg banen. Verwacht wordt dan ook dat internationale migratie zal toenemen.

Bekijk meer feiten en trends in dit sterke filmpje van het magazine Science.