Minister Schulz van Infrastructuur & Milieu gelooft dat Nederland een Waterstof-Walhalla wordt. Op dit moment zijn er pas twee waterstof-tankstations, waarvan slechts één bruikbaar voor het publiek, maar dat gaat veranderen volgens de minister. Op de Ecomobiel beurs in Rotterdam beloofde ze 5 miljoen te investeren in de opkomst van waterstof. ‘Wij hebben in de Botlek samen met Antwerpen één van de grootste infrastructuren voor de productie van waterstof van Europa. We kunnen het goedkoop  produceren, we hebben de transportleidingen al klaar liggen en er is al tientallen jaren ervaring om waterstof voor industriële toepassingen veilig te hanteren. We hebben dus een dijk van een startpositie’, aldus de minister.

Naast waterstof ziet Schulz ook de onherroepelijke opkomst van andere groene auto’s, zoals elektrische. Hoewel er pas 327 elektrische modellen verkocht zijn in een jaar, bleef de minister gisteravond optimistisch bij Pauw & Witteman. We hebben op dit weblog al eerder gesignaleerd dat duurzaamheid geen belangrijk thema lijkt voor dit kabinet, maar deze minister bleef, ondanks de terechte kritische benadering, sterk overeind met haar visie op groene mobiliteit.

Zien? Bekijk het filmpje hieronder, vanaf 1:24 min.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Lees ook:

Kabinet ziet in milieu vooral een kans om belasting te heffen

Middenin de crisis begint Milieudefensie over de bloemetjes en de bijtjes

Dit gaat het kabinet doen met de bijtelling van zuinige auto’s