Van 6 tot en met 13 november vindt voor de tweede maal No Impact Week plaats in Nederland en Vlaanderen. Doe jij mee met het leukste, uitdagendste en duurzaamste experiment? Het doel van de week is om te ervaren wat een duurzamere levensstijl kan betekenen voor jouw kwaliteit van leven. Treed in de voetsporen van Colin Beavan, word No Impact (Wo)Man voor 1 week!

 

Kan het gezonder, leuker, gezelliger?

Tijdens No Impact Week kijk je vooral kritisch naar je eigen gedrag & levensstijl. Kan het milieuvriendelijker, gezonder en leuker? Tijdens het experiment verwissel je je auto voor de fiets, koop je zoveel mogelijk biologische producten, neem je de trap in plaats van de lift en zet je de tv uit. Het is een experiment dus probeer eens een aantal, voor jou, hele vreemde dingen. Wie weet ontdek je dat deze ‘groenere’ levensstijl veel beter bij je past…Om je te helpen worden er op de Dag van de Duurzaamheid leuke groene evenementen georganiseerd. Wat dacht je van een gezellige lunch met eco-mama’s of een avond shoppen bij Rianne de Witte?

 

No Impact Man

No Impact Week is een gevolg van het experiment dat schrijver Colin Beavan in 2007 ondernam. Zijn doel was om een jaar lang te leven zonder impact op het milieu te hebben. In New York. In een piepklein appartement. Met vrouw, kind en hond. De man was duidelijk niet bang voor een uitdaging en schreef er een grappig & inspirerend boek over: No Impact Man. Laat je inspireren door zijn blog, boek, documentaire of de Nederlandse site en ga net als hij de uitdaging aan. Voor een week dan…

Lees ook:

Kledingruil helpt je de crisis door

Man bouwt eigen hobbit huis

Recycle? Precycle!