Foto: 3 Gazet, Flickr

Nu Duitsland kernenergie heeft afgezworen, zijn alle ogen gericht op onze oosterburen. Lukt het de vierde economie ter wereld om de omschakeling naar duurzame energie te maken? Het is een wedstrijd die Duitsland niet mag verliezen.

Veel wordt verwacht van windmolenparken op zee. Een stopcontact op zee klinkt eenvoudig, maar deze reportage van Der Spiegel over Duitsland’s grootste windmolenpark laat zien dat wind weliswaar schoon is, maar ook erg arbeidsintensief. Batterijen en transformators hebben voortdurend onderhoud nodig, onderdelen van de kraan en turbine moeten voortdurend met olie worden gesmeerd, schakelaars moeten worden getest, net als het brandbeveleiliginssysteem, de lichten, de reddingsvesten en de controlepanelen.

Kiezen voor windenergie betekent dus goed nieuws voor de werkgelegenheid. En nog iets, dit windmolenpark levert al net zo veel energie op als de eerste kerncentrale. Zou het ze dan gewoon gaan lukken?

Bronnen: Der Spiegel en OdeWire

Jij kan het ook: zelf geld verdienen met windenergie

Jij kan het ook: meepraten over kernenergie