Foto: Claudia Pietryga

Met de weer kouder wordende dagen vind ik het lekker om zo nu en dan mijn handen in te smeren. En waar kun je dat nou beter mee doen dan met een crèmepje van een fijn biologisch merk? Vandaag een review over de rose geranium handcrème van Skin Blossom.

Skin Blossom is in 2008 opgezet door de Britse Christina Beetham die bezorgd was om cosmetica die vooral synthetische en agressieve ingrediënten bevat. Toen ze er achter kwam dat er vaak een prijskaartje aan biologische producten hangt, besloot ze haar eigen cosmeticalijn te ontwikkelen. De producten bestaan grotendeels (rond de negentig procent) uit biologische en plantaardige ingredienten en Skin Blossom heeft het Britse biologische certificaat namelijk die van Soil Association Organic. Leuk weetje: deze crème won bij The Beauty Bible the Beauty Steals Award.

Design
Het formaat is lekker klein (60 ml), handig om bijvoorbeeld mee te nemen. Opvallend is dat er duidelijk is nagedacht over kleurgebruik, lettertype en het design. De voorkant wordt gesierd door frêle blaadjes. Leuk! De crème ruikt naar rozen en heeft een licht kruidige ondertoon. Een voordeel is dat hij snel intrekt en ook niet plakkerig aanvoelt, maar een nadeel vind ik de waterigheid. Je moet echt uitkijken dat je niet in de tube knijpt als je ‘m open maakt wil je geen klodder over je heen krijgen.

Hieronder de ingrediënten:
Aqua (Water), Helianthus Annuus* (Sunflower Oil), Prunus Amygdalus Dulcis* (Sweet Almond Oil), Vitis Vinifera* (Grape Seed Oil), Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Stearic Acid, Glycerin*, Sodium Stearoyl Lactylate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Aloe Barbadensis leaf juice powder* (Aloe Vera), Butyrospermum Parkii* (Shea Butter), Pelargonium Graveolens flower oil* (Rose Geranium), Sodium Benzoate, Citral, Geraniol, Citronellol, Limonene and Linalool  *Biologisch geteeld

Er zit onder meer zonnebloemolie, amandelolie, druivenpitolie, shea boter en aloë vera in. Daarnaast wat plantaardige emulisfiers (zorgen ervoor dat alle vloeistoffen goed mengen) en emolienten (zorgen ervoor dat je huid zacht aanvoelt zoals Glycerine). Het conserveermiddel Benzyl Alcohol kan bij sommige mensen een allergische reactie oproepen, maar dat kan ook met de bekende parfumbestandsdelen zoals Citral, Geranionl en Limonene (vandaar dat ze altijd apart benoemd moeten worden op de ingrediëntenlijst).

Ik kocht deze crème bij een Britse webshop, maar als je even op de trefwoorden Skin Blossom handcrème zoekt in Google kom je ook Nederlandse aanbieders tegen. Check hun site voor meer informatie over de andere producten en beautytips!