Foto: PaulS, Flickr

Wie zijn toch die mensen die in tenten voor beurspleinen en politieke centra liggen? Een onderzoek van Fastcompany naar de bezetters van Wall Street licht een klein tipje van de sluier, met verrassende gegevens.

De gemiddelde Occupy rebel in New York is een witte man tussen de 25 en de 45 jaar. Hij is hoog opgeleid, heeft weinig geld en is politiek onafhankelijk. Dit blijkt uit een onderzoek onder 5000 sympathisanten en actieve bezetters, via het webkanaal van de beweging occupywallstreet.org.

Gelet op hun hoge opleiding zijn de Occupy rebellen dus zeker geen kansloze jongeren. Ook het feit dat ze politiek onafhankelijk zijn valt op. Eerder associeerde men de Occupy beweging met de Democraten, maar dat is dus onterecht.

Welke mensen zich aangetrokken voelen tot Nederlandse of andere nationale Occupy bewegingen is niet bekend. Wel worden in Utrecht veel bruidspaartjes gesignaleerd op de Occupy camping voor het stadhuis. In Nederland wordt de beweging blijkbaar gezien als een romantische fotolocatie.

Bron: Fastcompany (via @praxishabitus)

Lees ook

Occupy opgelet: oplossing voor crisis ligt in IJsland

Top 7 grappige tweets over occupy Amsterdam

1000+ mensen aangemeld voor demonstratie Beursplein 5