Foto: Radio Nederland Wereldomroep, Flickr

Maria van der Hoeven, ex-minister Economische Zaken, komt als een onverwachte hulp uit hogere sferen haar ex-collega en mede CDA-er Maxime te hulp. Verhagen wil namelijk graag een kerncentrale. Van der Hoeven is nu directeur van de International Energy Agency (IEA). En laat die nu net méér kernenergie bepleiten.

Als de IEA niet zo’n serieuze organisatie was, zou je haast een complot vermoeden om Nederland aan de kernenergie te krijgen. De IAE heeft in een nieuw rapport namelijk opgeroepen om meer CO2 vriendelijke vormen van energieproductie te stimuleren. En kernenergie is een belangrijke kandidaat voor dit doel.

Aldus Fatih Birol, woordvoerder van de IEA: “Met alleen duurzame energiebronnen redden we het niet. Het is niet genoeg.”

Greenpeace en andere milieu-organisaties waren niet blij met de statements. “De IEA laat weer eens politiek voorgaan op de wetenschap,” aldus een woordvoerder. Met energiebesparing en duurzame energiebronnen kan volgens de organisatie in 2035 nucleaire energie opgedoekt worden, zonder dat we meer geld betalen voor onze elektriciteit.

Bron: Huffingtonpost