Stadsimkers zijn in opkomst. Ze hebben alleen wel een belangrijk nadeel ten opzichte van hun collega’s op het platteland. Waar laat je bijenkorven op het balkon van een appartement?

Maar in Eindhoven ging ineens een lichtje branden. Ontwerpers van Philips, jawel de jongens van de gloeilamp en de breedbeeld TV, bedachten de urban beehive. Dit concept is bedoeld om bijen echt in huis te brengen, dus zelfs zonder tuin, kunnen stedelingen hun droom om imker te worden najagen. Maar hoe komen de bijen dan in en en uit de korf?
Het ontwerp bestaat daarvoor uit twee delen: een voor binnen, een voor buiten. De buitenkant heeft naast een bloempot om de bijen te voeden ook een opening die als toegangstunnel dient tot de korf.  Het oranje getinte glas van de binnenkant geeft bijen een goed leefklimaat.

Nu bijenkolonies wereldwijd massaal sterven, kan een legioen stadsimkers helpen om de bijenpopulatie tenminste nog enigszins in stand te houden. Plus: het zorgt voor gratis honing, ook bekend op hetkanWel als een nieuw wondermiddel tegen superbacteriën.

Bron: Tuinenbalkon.nl

Lees ook:

Stadse bijen snacken graag

Kamer zet 25% van ons eten op het spel

Honing: een nieuw wondermiddel tegen superbacteriën