H&M kimonojasje

Een beetje feestelijk kleden is best prettig, aan het eind van het jaar. Maar hoe doe je dat duurzaam en hoe doe je dat met een kleinere beurs? Nou, bijvoorbeeld zo:

1. Ga eens op de H&M website kijken vanaf 24 november. Vanaf die datum verkopen ze in de Conscious Collection feestelijke kleding die van duurzamere materialen is gemaakt: biologische katoen, Tencel en gerecycled polyester.

Beauty voor dame met rood haar

2. Ben je niet zo van de Glitter & Glamour? Kijk eens op Etsy. Hier bieden mensen hun prachtigste spullen aan, die ze zelf gemaakt hebben. Keus genoeg aan recyclede kleding, sieraden en andere accessoires. Recyclede spullen staan vaak bol van de goede bedoelingen maar zijn net zo vaak niet echt mooi. Bij Etsy vind je die wel. Dig For Victory bijvoorbeeld maakt de mooiste jurken op maat van vintage stoffen, die ooit zijn blijven liggen.

Jurkje van Applebranchesvintage, Etsy

3. Ben je wel van de Glitter & Glamour maar wil je vintage? Ook hiervoor kun je bij Etsy terecht. Het rode jurkje bijvoorbeeld is in perfecte conditie en heb je al voor zo’n 45 euro in huis.

Dorothy Perkins, van marktplaats

4. Misschien heb je helemaal geen nieuwe outfit nodig, maar ben je er al als je anders combineert. Kijk eens naar tweedehands schoenen bij het obligate zwarte pak of zwarte jurkje. Op marktplaats en bij talloze andere websites kun je blij worden met de miskopen van een ander. Vaak zijn aangeboden schoenen splinternieuw of nauwelijks gedragen, zoals deze beauties van Dorothy Perkins. Voor 15 euro bij jij al de nieuwe eigenaar.

Perfect voor man met krullen

5. En voor de man? Een gedurfder overhemd kan al wonderen doen. Of schoenen met een opvallende kleur. Of beide. Bijgaand overhemd is ook op marktplaats te vinden. Heb je krullen of ronde vormen in je gezicht? Succes verzekerd.

Meer tips voor een duurzame stijl vind je op sustainablestyle.nl