In de laatste maanden van het jaar sluiten veel mensen een nieuwe zorgverzekering af. Dit is namelijk het moment om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering, want verzekeraars moeten voor 1 januari 2012 de opzegging binnen hebben.
Een lager maandtarief is natuurlijk altijd welkom, zeker nu de crisis nog wel even voortwoekert. Daarom grijpt OneforOne het oversluitseizoen aan om een nieuw concept te introduceren: een verzekering voor een betere wereld. Je kunt via OneforOne een Ohra-verzekering afsluiten, waarmee je zelf tot wel €200,- collectieve korting krijgt, én waarmee je een weeskind in Tanzania een goede zorgverzekering geeft.

De financiële wereld staat niet bekend om haar duurzame ambities, maar ONEforONE wil dit doorbreken. De gedachte daarbij is simpel: wij een goede zorgverzekering, zij een goede zorgverzekering, geïnspireerd op Tom’s shoes: jij koopt een paar, zij schenken een paar. Het initiatief is haalbaar met met behulp van microverzekeringen, vergelijkbaar met microkredieten.

Wouter Durville, oprichter van ONEforONE: “Microverzekeringen zijn kleine verzekeringen in ontwikkelingslanden. Deze worden uitgekeerd bij grote tegenvallers zoals ziekte, overlijden en misoogsten. Een zorgverzekering van onze partner MicroEnsure dekt de kosten van de meest voorkomende ziektes, zoals longontsteking, malaria en diarree. Alhoewel deze verzekering maar zo’n 10 dollar per jaar kost zijn bepaalde achtergestelde groepen, zoals weeskinderen, structureel niet in staat om zich deze premie te veroorloven. Met onze steun proberen we ook deze kinderen de kans op een gezonde toekomst te bieden.”

Lees ook:

Geef ons water maar aan anderen, wij hebben er genoeg van

Tom’s shoes: jij koopt een paar, zij schenken een paar