Bron: Ana_Fuji (Flickr.com)

De drang naar iets van chocolade kan zomaar de kop opsteken, bijvoorbeeld op je werk. Vooral in de decembermaand is er een overvloed aan chocolade te vinden: kerstklokken, kerstkransjes en bonbons. Om te voorkomen dat je een overdosis aan chocola binnenkrijgt, moet je gaan wandelen. Dit blijkt uit een nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers van de universiteit van Exeter.

Het onderzoek
Britse onderzoekers simuleerden een werkomgeving voor 78 mensen die regelmatig chocola eten, maar dit al twee dagen niet hadden gedaan. Ze werden verdeeld in vier groepen. Twee groepen moesten 15 minuten stevig lopen op een loopband en kregen daarna of een eenvoudige of een moeilijkere taak. Deze moesten ze voltooien aan een bureau. De twee andere groepen mochten rusten voor hen een gemakkelijke of moeilijke taak werd gegeven.

Alle deelnemers hadden chocola op hun bureau staan. Het bleek dat de mensen die hadden gewandeld voor hun taak minder chocolade aten dan de proefpersonen uit de andere twee groepen. De moeilijkheid van de taak bleek geen invloed te hebben op de hoeveelheid gegeten chocolade.

Gewoonte
“We weten dat het snacken van chocolade op het werk een hersenloze gewoonte kan worden, wat leidt tot gewichtstoename,” aldus hoofdonderzoeker Adrian Taylor. “We hebben vaak het gevoel dat we een energie-boost krijgen van deze snacks, of dat het ons helpt om te gaan met stress of verveling op het werk. Mensen vinden het vaak moeilijk om hun dagelijkse gewoonten aan te passen, maar deze studie bewijst dat een korte wandeling al veel kan veranderen.”

Bron: Health.com

Lees ook
De schadelijke gevolgen van plastic
Europa consumeert steeds minder
De sandwich die twee jaar vers blijft