Foto: John Haslam, Flickr

Ze hebben samen 52 jaar geen vlees gegeten. Drie voormalige vegetariërs zijn nu koeienboer, slager en jager geworden en leggen uit waarom vlees eten niet ongezond is.

Nicolette Hahn Niman is veehouder Ze is nog steeds vegetariër, maar heeft er geen bezwaar tegen dat andere mensen haar koeien slachten en opeten. In The Atlantic doet ze verslag van een gesprek met twee voormalige vleesmijders, Tovar Cerulli en Joshua Applestone. Cerulli is nu jager en Applestone slager.

De drie denken niet langer dat vlees eten schadelijk is voor hun gezondheid. Wel maken ze zich nog steeds zorgen over dierenwelzijn en het milieu. De bioindustrie wijzen ze af. Applestone: “Ik realiseerde me dat ik geen probleem heb met vlees. Ik had een probleem met de onmenselijke praktijken van de commerciële vleesindustrie.”

Je kunt het hele artikel lezen in The Atlantic. Gevonden via 360

Lees ook

VS blokkeren publicaties over dodelijke vogelgriep

De vrouw die moordende bendes de baas werd in Glasgow

Japan plant afbraak van Fukushima’s kerncentrale