Bron: Geff Rossi (Flickr.com)

De eerste weken van januari staan volledig in het teken van goede voornemens. Bij veel mensen zijn afvallen en ‘bewuster en groener leven’ twee belangrijke doelen voor het komende jaar. Door deze twee te combineren, eet je beter, beweeg je meer en bespaar je geld.

Minder vaak met de auto
Regelmatig naar de sportschool voor meer cardio? Onzin. Pak gewoon vaker de fiets. Als je fiets of loopt naar werk, winkel of kinderdagverblijf zul je merken dat deze activiteit een grote impact heeft op het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Daarnaast doet de beweging wonderen voor je figuur.

Eet vegetarisch
Heb je problemen om je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen? Zorg dan dat ze het middelpunt worden van de maaltijd. Vervang vlees voor groente, bonen of soja-alternatieven. Dit zal je helpen om af te slanken en minder geld uit te geven.

Drink calorie-arm
Je kunt heel calorie-arm eten, maar dit volledig teniet doen door het drinken van caloriehoudende dranken. Zorg dus dat je suikerhoudende frisdranken en sappen weert uit je dagelijkse drinkpatroon. Drink in plaats daarvan (gefilterd) kraanwater. Je kunt er eventueel citroenen of limoenen toevoegen voor extra smaak.

Word vrijwilliger in de open lucht
Vrijwilliger worden doet vooral veel voor je eigenwaarde en is niet de snelste manier om af te vallen. Maar dat kan het wel zijn wanneer je je aanmeldt voor een buiten-activiteit. Bijvoorbeeld het planten van bomen, het onderhouden van paden of het ophalen van vuilnis. Op deze manier help je het milieu én krijg je extra lichaamsbeweging.

Doe je workout buiten
Zorg dat je jouw trainingen buiten doet. Je hoeft niet perse te sporten op de loopband en andere energieverspillende apparaten of in verwarmde kamers. Je zult merken dat je positieve energie krijgt van je outdoor-trainingen en dat je er zelfs naar uit gaat kijken.

Bron: Treehugger.com

Lees ook
Vier optimistische trends voor 2012
Het antwoord op de crisis is blauw
Duurzaam jaaroverzicht 2011