Foto: Twitter

Groen gas is betaalbaar, schoon en op steeds meer plaatsen beschikbaar. Weliswaar moet je nu op veel plaatsen nog een flink stuk omrijden om te kunnen tanken, maar er staan veel nieuwe pompstations gepland.

Auto’s op groen gas zijn erg milieuvriendelijk, ze stoten 75% minder CO2 uit. Je rijdt er bovendien al één voor €10.000. Elektrische auto’s rijden nog schoner, want die stoten niets uit. Maar ze zijn wel ruim twee keer zo duur.
Daar komt nog bij dat het financiële voordeel, geen fiscale bijtelling, steeds onderwerp is van een politieke discussie. Hoe lang dat voordeel blijft, is dus onduidelijk.

Aangezien auto’s op groen gas een stuk goedkoper zijn, zou de opkomst van elektrisch rijden in gasland Nederland wel eens een stuk langzamer kunnen gaan dan de industrie lief is. Groen gas heeft bovendien ook nog eens hele goede PR: in dit filmpje zien we bijvoorbeeld hoe Marie Claire van den Berg, schrijfster van het boek ‘Groen Doen’, in het TV-programma ‘Kassa’ op zoek gaat naar een betaalbare en milieuvriendelijke auto. En zij komt uit bij een … Inderdaad.
1,5 miljoen mensen zagen dit filmpje.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.