Biologisch eten zorgt voor gewichtsverlies. Dit stelt Julia Kang in haar boek ‘100% gifvrij’. “Gifstoffen hebben meer invloed op ons leven en gewicht dan we denken”, vertelt ze aan Dagblad de Pers. “Op deze manier laat ik mensen met andere ogen kijken naar biologisch eten.” Julia weet waar ze het over heeft, want zij heeft zelf jarenlang gekampt met overgewicht en eetstoornissen. Ze viel naar eigen zeggen kilo’s af toen ze besloot voortaan gifvrij te eten en chemische stoffen te vermijden.

Gewicht beïnvloedt door chemische stoffen
Julia’s verhaal klinkt logisch: “Niemand vindt het raar dat de meeste medicijnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, dat we van sommige medicijnen dik worden zonder dat we meer eten en dat vrouwen aankomen zodra ze aan de pil gaan. We denken dat er maar twee factoren zijn die ons gewicht bepalen: meer eten dan je verbrandt en te weinig lichaamsbeweging. Dat is maar ten dele waar! De hoeveelheid eten en de hoeveelheid lichaamsbeweging hebben eigenlijk maar weinig invloed op onze natuurlijke gewichtsregulering. Daarentegen hebben onze hormoonhuishouding en onze hersens de meeste invloed op ons lichaamsgewicht. En juist deze worden ontregeld door gifstoffen.”

Biologisch eten niet duur
Julia geeft in haar boek praktische tips, waardoor het afvallen vanzelf lijkt te gaan: “Bijna iedereen kan biologisch eten, maar mensen moeten daarvoor bewuste keuzes maken en die kunnen ze alleen maken als ze de volle waarde van biologisch voedsel zien.” Daarnaast probeert ze haar lezers er ook van te overtuigen dat biologisch eten helemaal niet duurder is: “Als je elke dag zelf biologisch eten koopt en kookt, je biologische lunchpakket zelf maakt en meeneemt, is dat niet alleen gezonder en beter voor de lijn. Door de bewustwording laat je steeds meer ongezondere voeding achterwege en valt de uitgave aan biologische voeding per maand uiteindelijk lager uit dan die voor een gemiddeld voedselpatroon.”

Wetenschappelijk onderzoek
Er zijn nog geen wetenschappelijke onderzoeken bekend die bewijzen dat je van biologisch eten afvalt. Maar er komen wel steeds meer aanwijzingen in die richting. Het is echter een feit dat biologische voeding gezonder is voor ons en de samenleving.

Bron: Dagblad de Pers, juliakang.nl

Lees ook
5 tips om jouw afval-voornemens groen te maken
10 makkelijke en duurzame besparingen
Levende kunsthuid uit printer